VIVAMAX Blog

Fejlessze egyensúlyérzékét! Ismerje meg az új Vivamax egyensúlyozó párnákat!

2019.07.30Szerző: VIVAMAX

Az egyensúly fejlesztése minden életkorban fontos és megfelelő működése elengedhetetlen a mindennapi életben. Jó egyensúlyérzékkel elkerülhetőek a balesetek és a bonyolultabb, összetettebb mozgássorok elvégzése sem esik nehezünkre, legyen az akár egy tánc valamelyik barátunk/rokonunk esküvőjén vagy egy biciklivel végrehajtott manőver. Ne felejtkezzünk el a fejlesztéséről!

Az egyensúlyérzékünkért a kisagy felelős, mely számos érzékszervünkből gyűjti össze az információt, szerepet játszik:

  • a tapintás (Milyen a felület, amin állunk, ülünk, mozgunk?)
  • a látás (Szemünk segítségével tudjuk elhelyezni magunkat a térben, illetve érzékeljük a tárgyak térbeli elhelyezkedését.)
  • a bőr receptorai (Segítségükkel érezzük a szelet, ha valami hozzánk ér, a hőmérsékleti különbségeket, stb., melyekre adott esetben mozgással reagálunk.)
  • a hallás (Pl. ha zajt hallom a hátam mögül, akkor megfordulok)
  • izomműködés, ízületi mozgások

Mindezek összehangolása szükséges a kiegyensúlyozott mozgáskultúrához. Egyensúlyérzékünk születésünk után folyamatosan fejlődik, gyakorlással pedig tovább fejleszthető, javítható, alakítható. Ráadásul egyensúlyérzékünk fejlesztése közben erősödnek az izmaink, fokozódik a stabilitásunk, javul a mozgáskoordinációnk, fejlődik a térérzékelésünk és nő a koncentrációs képességünk is.

Az egyensúlyérzék fejlesztésére sokfajta eszközt használhatunk: végezhetünk gyakorlatokat gimnasztikai labdán vagy dinamikus ülőpárna (balance disc) segítségével, rendelkezésünkre áll számos egyéb eszköz is, mint például „BOSU” labda néven ismert egyensúlyozó trainer vagy ennek kisebb megfelelője, az egyensúlyozó félgömb.

Az új Vivamax Tüskés egyensúlyozó párnák egy csomagban egy kék és egy piros levegővel teli félgömböt tartalmaznak, melyek átmérője 15 cm, magassága 8 cm. Kiválóan alkalmas mozgásfejlesztéshez, alkalmazásával javítható az egyensúlyérzék, fejleszthető a koordináció.
Egyenetlen felülete masszírozza a talpat, így fokozza a vérkeringést, aktiválja az idegvégződéseket, ily módon hozzájárulhat az immunrendszer ellenállóképességének fokozásához. Ajánlott zokni nélkül használni, mivel tüskéi stimulálják a talp akupresszúrás pontjait, ezzel fokozva a vitalitás érzését. Vidám színei miatt kiválóan használható gyerekek játékos foglalkoztatásához, fejlesztéséhez.
A lábfej deformációinak (pl. lúdtalp, bütyük, kalapácsujj) megelőzésére és korrekciójára is használható, ezzel egyidejűleg a helyes testtartás is elősegíthető.