VIVAMAX Blog

Mi az a sóterápia és mi mindenre használható?

2019.01.10Szerző: VIVAMAX

A sóterápia egy régóta ismert, ám egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alternatív gyógymód, mely nem csak a légúti betegségek kezelésére, a tünetek enyhítésére, de a betegség kialakulásának megelőzésére is alkalmazható.Cikkünkből többet is megtudhatsz!

Mi az a sóterápia és mi mindenre használható?

A só olyan létfontosságú elem, ami az egészség megőrzése és a szervezet optimális működése érdekében elengedhetetlen. Hozzájárul többek között a szervezet normális hidratáltságának fenntartásához, a vérnyomás szabályozásához, a megfelelő ideg- és izomműködéshez.

A sóterápia olyan terápiás módszer, mely során tisztított sót lélegzünk be erősítve ezzel a szervezet természetes védekezőképességét. Elsősorban felsőlégúti megbetegedések kezelésére ismert inhalációs terápia, amely azonban egészséges emberek esetén is jótékony hatással van a szervezetre, vitalizál, energetizál, csökkenti a légúti megbetegedések gyakoriságát.

A sókristály természetes fertőtlenítő hatással is rendelkezik, a vírusok, gombák, kórokozók nagy részét elpusztítja. A terápia során belélegzett sórészecskék gyakorlatilag fertőtlenítőként működnek, ugyanis megkötik, mintegy magukba szívják a kóros mikroorganizmusokat. A sóterápia ily módon gyulladáscsökkentő hatását is ki tudja fejteni, mellyel hozzájárul az immunrendszer természetes védekezéséhez.

  • 1.Légúti megbetegedések esetén:

A sóterápia a felsőlégúti megbetegedések (megfázás, légcsőhurut, arcüreggyulladás, asztma, köhögés, stb.) hatékony kezelésére szolgáló alternatív és kiegészítő gyógymód. Ugyanakkor az egészséges emberek esetén is hatékonyan hozzájárul a felsőlégúti megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez.

  • 2.Bőrproblémák kezelésére

A belélegzett só a tüdőből a véráramba jutva lényegében az egész szervezetet tisztítja. Különösen ajánlott a fürdősók használatát ekcéma, pikkelysömör és egyéb allergiás bőrelváltozások esetén.

  • 3.Immunrendszer erősítése

Javítja a szervezet fizikai, biokémiai aktivitását, fokozza az anyagcserét és a perifériás keringést. A só által kibocsátott negatív ionok tisztítják a levegőt, ezáltal jótékony hatással vannak a szervezetre, aktiválják a szervezet öngyógyító erejét.

Forrás:

http://soterapium.hu/a-so-elettani-hatasai/

http://semmelweis.hu/fulorrgegeszet/betegeinknek/betegsegekrol/a-soterapia-hatasai/