Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
Gyors kiszállítás készletről - akár 24 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Hogyan vészeljük át az előttünk álló heteket a 4 fal között?

A napjainkban a COVID-19, ismertebb nevén korona vírus terjedése és megelőzése érdekében tett intézkedések miatt kialakult helyzet sokunkat állított új kihívások és jelentős váltás elé a napi rutin és higiénés szokásainkat illetően. Bizonyára szükség lesz hosszabb-rövidebb időre, mire úgy érezhetjük, az otthoni munkavégzéssel és gyerekes családok esetében a napjaik egészét a négy fal között töltő csemetékkel olajozottan működő folyamatokat sikerül kidolgozni, amelyhez az alapvető egészségügyi teendőkön felül összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és információt.

Legfontosabb higiéniai teendők

Az alábbi lépések a megfelelő alapok kialakításához és a nehézségek minél hatékonyabb és gyorsabb áthidalásához, továbbá embertársaink, különösen az idősebb korosztályra való tekintettel kiemelt jelentőséggel bírnak.

 • Mossuk és fertőtlenítsük gyakran a kezünket! Használjunk szappant és kézfertőtlenítőt. Ez utóbbi házilag történő előállításához csupán 1 deciliter tiszta alkoholra és 2 deciliter desztillált vízre van szükség.
 • Próbáljuk lehetőségeinkhez mérten otthon maradni, illetve otthonról dolgozni! (Kivéve alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése). Társas érintkezéseinket korlátozzuk a legszűkebb, belső családi körre,
 • Vigyázzunk az idős/beteg emberekre, akik számára nagyobb fenyegetést jelent a vírus! A gyermekek felügyeletét mindenképpen a szülők próbálják személyesen megoldani.
 • Az egészséges, tiszta levegő biztosításához szellőztessünk gyakran, de igazán jó szolgálatot tehet egy légtisztító készülék, vagy párásító is, amelyek nem csak a jelenlegi helyzetben, de mindennapjainkban is (télen a fűtési szezon, tavasszal, nyáron és ősszel a magas pollenkoncentráció, illetve szmog miatt) hasznos segítőtárs. Aromadiffúzorokkal pedig akár olyan fertőtlenítő hatású és baktériumölő illóolajokat is párologtathatunk, mint a teafaolaj.
 • Ha köhögünk vagy tüsszentünk, használjunk papírzsebkendőt, amit használat után azonnal dobjunk ki a szemetesbe, majd mossuk/fertőtlenítsük kezünket! Szemünkhöz/szánkhoz/arcunkhoz csak kézmosás után nyúljunk!

Praktikus életmód tippek

 • Lehetőség szerint üljünk ki minél többször a teraszra vagy a kertünkbe, amelynek köszönhetően egyrészt friss levegőhöz jutunk, másrészt csökkenthetjük a bezártság érzetet.
 • Erősítsük meg immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, illetve szedjünk vitamint (ide tartozik a C-vitamin (citrusfélék), a szelén (olajos magvak), a cink (zabpehely), a vas (vörös húsok) és a D-vitamin (zsíros halak). Utóbbi kapcsán elég gyakori a hiányállapot, mivel a téli időszakban kevesebb a napsütéses órák száma, így érdemes táplálékkiegészítővel pótolni) valamint igyunk citromos/mézes meleg teát
 • Fontos, hogy az étrendünk minél kiegyensúlyozott és tápanyaggazdag legyen és részesítsük előnyben a megfelelően hőkezelt ételeket! Praktikus lehet tartós élelmiszerek beszerzése is, de a friss termékeket biztosító bevásárlásainkat már sok áruház esetében online is el tudjuk végezni. Érdemes azonban előre gondolkozni és a szállítási időpontokat előre lefoglalni.
 • Mivel jelenlegi helyzetben is fontos a rendszeres testmozgás és a sport -azonban a legtöbb edzőterem bizonytalan időre felfüggesztette működését- eljött az otthoni torna ideje! Sok edző tölt fel online elérhető videókat weboldalára, amelyeket akár a szobában is elvégezhetünk, de remek lehetőséget jelentenek az otthoni sporteszközök, fitness labdák, vibrációs trénerek, a regenerálódáshoz pedig az SMR henger.
 • Szintén egy közösségi összefogás eredményeként jönnek létre olyan online platformok, amelyek a különböző korú gyermekek számra nyújtanak lehetőséget az otthon töltött idő hasznos eltöltésére, kreatív foglalkozásokkal, zenével, tornával, tanulással. Az óvodás korosztály számára például kiváló kezdeményezés az Ovis karanTanya Facebook oldal.
 • Nem csak ízületeink, izmaink lazítása szempontjából, hanem lelki felfrissülésünk szempontjából is felértékelődnek az otthon is elérhető és használható masszázs eszközök. Mivel a jelenlegi helyzetből fakadóan a rendszeres masszázsra járók most elesnek ettől a lehetőségtől, számukra különösen előnyös lehet egy-egy ilyen eszköz beszerzése.
 • Kicsit lassítsunk! Pihenjünk, használjuk ki a felszabadult időt és „kényeztessük” magunkat egy kicsit: tegyünk meg olyan dolgokat, amelyekre egy átlagos, rohanó hétköznap folyamán nincs időnk, olvassunk, főzzünk, esetleg kezdjünk online tanfolyamba és mindenekelőtt: élvezzük ki a szeretteinkkel töltött időt és vigyázzunk egymásra!

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.