Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram

Gyors kiszállítás készletről - akár 24 órán belül!

25.000 Ft felett INGYENES házhoz szállítás!

Vivamax fenntarthatósági törekvések

 

A Vivaldi Kft. elkötelezett a környezet védelme mellett, ezért az elmúlt években már számos jelentős lépést tettünk annak érdekében, hogy a környezeti terhelést csökkentsük. A jövőben számtalan további tervünk van erre vonatkozóan, kifejezett szándékunk tovább haladni a megkezdett úton az elkövetkező években. 

ökologiai lábnyom

Ismerje meg a környezeti fenntarthatóság terén elért eredményeinket és jövőbeli terveinket!

Eddigi eredményeink

Körforgásos hulladékkezelés, újrahasznosítás

A mindennapi munkánk során a körforgásos hulladékkezelés rendszerét alkalmazzuk. Célunk, hogy a forgalomból kikerülő (akár a vásárlóktól visszaérkező vagy hulladékként hozzánk, mint forgalmazóhoz visszakerülő) készülékek életciklusuk végén alapanyagként újrahasznosítva "második esélyt" kapjanak. Így nem csak csökken környezetünkben a hulladék mennyisége, de egyben más termékek alapanyagául is szolgálhat. Ennek érdekében szétválogatást végzünk, és szerződött hulladékkezelő partnereink felé elkülönítetten átadjuk, ahol a biztonságos módon történő feldolgozás megtörténhet. 

Felelős hulladékgazdálkodás

A Vivaldi Kft. elkötelezett a környezet védelme mellett, ezért felelősségteljes piaci szereplőként az előírásoknak megfelelően kezeli a különleges bánásmódot igénylő anyagokat. Számunkra fontos, hogy a hulladéknak minősülő anyagok olyan szolgáltató partnerekhez kerüljenek, akik a lehető legtöbbet igyekeznek ebből újrahasznosítani, újra felhasználhatóvá tenni. Így a veszélyes anyagokat (elemek és akkumulátorok), fém-, műanyag, valamint elektronikai hulladékot az arra szakosodott vállalkozásoknak adjuk át. 

Megnövelt garanciaidő és javítható készülékek

Hiszünk a Vivamax termékek minőségében és igyekszünk minél magasabb színvonalon kiszolgálni vásárlóinkat. Ezért 2022-től számos Vivamax márkájú műszaki készülékünket megnövelt garanciaidővel értékesítjük. Kiemelt célunk, hogy olyan termékeket forgalmazzunk, melyek javíthatóak és ezáltal is csökkenteni tudjuk a lehetséges hulladékok mennyiségét. Ezekkel az intézkedésekkel készülékeink hosszú távú használatát ösztönzzük, megakadályozva azt, hogy egy-egy készülék idő előtt a hulladékként végezze.

Az adott termékre érvényes garanciaidővel kapcsolatban a termék csomagolásán talál információt, vagy a vásárlás helyén kaphat tájékoztatást. 

Márkaszervíz

Márkaszervízünkben magas szintű szolgáltatást nyújtunk, hogy az esetleges műszaki meghibásodásokat hatékonyan orvosolni tudjuk és a Vivamax termékek élettartamát megnöveljük, hogy azok minél tovább szolgálhassák tulajdonosaikat. 

Szervizelési díjaink kedvezőek, így szakszervizünk szolgáltatásait érdemes garanciaidő utáni javítás esetén is igénybe venni.

Környezetvédelem hulladékcsökkentéssel

Amellett, hogy mindent megteszünk a hulladék megfelelő kezelésének érdekében, valamint biztosítjuk a minél nagyobb mértékben történő újrahasznosítást, évről évre törekszünk a hulladék mennyiségét csökkenteni.
Ennek érdekében hozott intézkedéseink:
  • Elfekvő raktárak felszámolása
  • Hatékonyabb készletgazdálkodás
  • Outlet termékek rendszerének kialakítása - a csomagolás vagy esztétikai sérült termékeket nem hulladékként, hanem értékcsökkent, de továbbra is értékes, funkciójukat betöltő termékekként kezeljük és hasznosítjuk. 
  • Aktív készletek racionálizálása - a hosszú távú fenntarthatóság érdekében folyamatosan optimalizáljuk a az aktív kínálatunkat és a készletgazdálkodást a jövőben is tovább tökéletesítjük. Ennek része az éves készletrendezés is: viszonteladó partnereinktől visszagyűjtjük a számunkra feleslegessé vált mintatermékeket, valamint bemutató darabokat, hogy azok megfelelően hasznosulhassanak és ne hulladékként végezzék. 

Jövőbeli terveink, vállalásaink

2024-ben körforgásos hulladékkezelési rendszert kiterjesztjük mintaboltjainkra, ahol ezután a Vivamax elektronikai termékeit bárki leadhatja. Örülnénk, ha a következő egy-két évben viszonteladó partnereink is csatlakoznának kezdeményezésünkhöz, és országszerte egyre több Vivamax elektronikai hulladék átvevő pont létesülne. 

Elektronikai és műanyag Vivamax készülékeket visszagyűjtjük, amennyiben személyesen elhozza nekünk két mintaboltunk valamelyikébe (Budapest, Sugár Üzletház és Dunakeszi). A visszagyűjtés folyamatát a jövőben tovább optimalizáljuk. Ezen jelenleg is aktívan dolgozunk, mert kiemelten fontos feladatnak tartjuk. 

2028-ra terveink között szerepel a papír alapú akciós újság teljes kiváltása digitális kiadvánnyal. 

2030-ra célul tűzzük ki, hogy az energiatakarékos készülékeinket külön jelöléssel látjuk el.

A következő 2 évtizedben célul tűzzük ki, hogy csomagolóanyag felhasználásunkat 5 évenként minimum 10%-kal csökkentjük.

Aktuális büszkeségeink

Kifejezett célunk választékunkat minél kisebb környezeti terheléssel járó termékekkel bővíteni. Ennek érdekében több lépést is tettünk: 

  • A kizárólag természetes összetevőket tartalmazó krémeket és kozmetikumokat részesítjük előnyben, ezért a saját fejlesztésű izomlazító és ízületvédő készítményeink nem tartalmaznak semmilyen mesterséges színezéket, tartósítószert, valamint kőolajszármazékokat sem. 
  • Gyógyszer- és vegyszermentes megoldásokat kínálunk számos problémára: légúti megbetegedések, fájdalomcsillapítás, bőrápolás, stb. 
  • Környezetbarát vízszűrő rendszerrel ellátott kancsók és kulacsok is színesítik a választékot: használatukkal megóvhatjuk a környezetet az eldobható PET palackok okozta jelentős szennyezéstől.

Átvételi pontra történő szállítás bevezetése: kényelmes alternatívája a házhozszállításnak!

2024-ben bővítettük a rendeléskiszállításhoz kapcsolódó szolgáltatásainkat. Ezzel a lépéssel nem csak a vásárlók szélesebb körű és rugalmasabb kiszolgálását szerettük volna biztosítani, hanem a környezeti terhelés csökkentése is motivált minket. A csomagpontra, átvételi pontra történő kiszállítás költséghatékony és környezetkímélőbb alternatívát jelent a házhoz szállítással szemben. Ez utóbbi esetében a rendelések ugyanis egyesével kerülnek kiszállításra, míg az átvételi pontra történő szállítás esetében a logisztikai központból egyszerre több csomag érkezik az adott csomagpontra. 

2023-ban a környezeti terhelés (papírfelhasználás) csökkentése érdekében papíralapú akciós újságunkat részlegesen felváltotta online kiadványunk: 

A papír alapú akciós kiadvány helyett kizárólag digitális úton népszerűsítettük a tavaszi országos lefedettségű Vivamax akciót. Ezzel a lépéssel közel 5000 kg papír felhasználásától tekintettünk el; amihez több, mint 15.000 kg fára és 261.000 liter vízre lett volna szükség. 

Idén is folytatjuk törekvésünket, hogy minden akciónkhoz digitális  újsággal járuljunk hozzá a környezeti terhelés csökkentése érdekében. 

 

Tegyünk közösen egy fenntartható jövőért! Segítse a Vivamax munkatársait a felelős hulladékgazdálkodásban és a környezeti terhelés csökkentésében!