Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
Gyors kiszállítás készletről - akár 24 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Vivamax fenntarthatósági törekvések

 

A Vivaldi Kft. elkötelezett a környezet védelme mellett, ezért az elmúlt években már számos jelentős lépést tettünk annak érdekében, hogy a környezeti terhelést csökkentsük. A jövőben számos további tervünk van, kifejezett szándékunk tovább haladni a megkezdett úton az elkövetkező években. 

ökologiai lábnyom

Ismerje meg a környezeti fenntarthatóság terén elért eredményeinket és jövőbeli terveinket!

Eddigi eredményeink

Körforgásos hulladékkezelés, újrahasznosítás

A mindennapi munkánk során alkalmazzuk a körforgásos hulladékkezelés rendszerét alkalmazzuk. Célunk, hogy a forgalomból kikerülő (akár a vásárlóktól visszaérkező vagy hulladékként hozzánk, mint forgalmazóhoz visszakerülő) készülékek életciklusuk végén aklapanyagként újrahasznosítva "második esélyt" kapjanak. Így nem csak csökken környezetünkben a hulladék mennyisége, de egyben más termékek alapanyagául is szolgálhat. Ennek érdekében szétválogatást végzünk és szerződött hulladékkezelő partnereink felé elkülönítetten átadjuk, ahol a biztonságos módon történő feldolgozás megtörténhet. 

Felelős hulladékgazdálkodás

A Vivaldi Kft. elkötelezett a környezet védelme mellett, ezért felelősségteljes piaci szereplőként az előírásoknak megfelelően kezeli a különleges bánásmódot igénylő anyagokat. Számunkra fontos, hogy a hulladéknak minősülő anyagok olyan szolgáltató partnerekhez kerüljenek, akik a lehető legtöbbet igyekeznek ebből újrahasznosítani, újra felhasználhatóvá tenni. Így a veszélyes anyagokat (elemek és akkumulátorok), fém-, műanyag, valamint elektronikai hulladékot az arra szakosodott vállalkozásoknak adjuk át. 

Megnövelt garanciaidő és javítható készülékek

Hiszünk a Vivamax termékek minőségében és igyekszünk minél magasabb színvonalon kiszolgálni vásárlóinkat. Ezért 2022-től számos Vivamax márkájú műszaki készülékünket megnövelt garanciaidővel értékesítjük. Kiemelt célunk, hogy olyan termékeket forgalmazzunk, melyek javíthatóak és ezáltal is csökkenteni tudjuk a lehetséges hulladékok mennyiségét. Ezekkel az intézkedésekkel készülékeink hosszú távú használatát ösztönzzük, megakadályozva azt, hogy egy-egy készülék idő előtt a hulladékként végezze.

Márkaszervíz

Márkaszervízünkben magas szintű szolgáltatást nyújtunk, hogy az esetleges műszaki meghibásodásokat hatékonyan orvosolni tudjuk és a Vivamax termékek élettartamát megnöveljük, hogy azok minél tovább szolgálhassák tulajdonosaikat. 

Az adott termékre érvényes garanciaidővel kapcsolatban a termék csomagolásán talál információt vagy a vásárlás helyén kaphat tájékoztatást. 

Környezetvédelem hulladékcsökkentéssel

Amellett, hogy mindent megteszünk a hulladék megfelelő kezelésének érdekében, valamint biztosítjuk a minél nagyobb mértékben történő újrahasznosítást, évről évre törekszünk a hulladék mennyiségét csökkenteni.
Ennek érdekében hozott intézkedéseink:
  • Elfekvő raktárak felszámolása
  • Hatékonyabb készletgazdálkodás
  • Outlet termékek rendszerének kialakítása - a csomagolás vagy esztétikai sérült termékeket nem hulladékként, hanem értékcsökkent, de továbbra is értékes, funkciójukat betöltő termékekként kezeljük és hasznosítjuk. 
  • Aktív készletek racionálizálása - a hosszú távú fenntarthatóság érdekében folyamatosan optimalizáljuk a az aktív kínálatunkat és a készletgazdálkodást a jövőben is tovább tökéletesítjük. Ennek része az éves készletrendezés is: viszonteladó partnereinktől visszagyűjtjük a számunkra feleslegessé vált mintatermékeket, valamint bemutató darabokat, hogy azok megfelelően hasznosulhassanak és ne hulladékként végezzék. 

Jövőbeli terveink, vállalásaink

2023-ban a környezeti terhelés (papírfelhasználás) csökkentése érdekében papíralapú akciós újságunkat részlegesen felváltja online kiadványunk. Azt ezt követő években terveink között szerepel a papír alapú akciós újság teljes kiváltása digitális kiadvánnyal. 

2024-re körforgásos hulladékkezelési rendszert kiterjesztjük mintaboltjainkra, ahol ezután a Vivamax elektronikai termékeit bárki leadhatja.

2025-re terveink között szerepel a a hulladékkezelési rendszer továbbfejlesztése. A partnerhálózatunk révén országossá tesszük az átvételi pontok körét. Célunk minimum régiónként egy viszonteladói üzlet bevonása a felelős hulladékgazdálkodási tevékenységünkbe. 

2030-ra célul tűzzük ki, hogy az energiatakarékos készülékeinket külön jelöléssel látjuk el.

A következő 2 évtizedben célul tűzzük ki, hogy csomagolóanyag felhasználásunkat 5 évenként minimum 10%-kal csökkentsük.

Aktuális büszkeségünk

2023 tavaszán a a papír alapú akciós kiadvány helyett kizárólag digitális úton népszerűsítjük a tavaszi országos lefedettségű Vivamax akciót. 

Ezzel a lépéssel közel 5000 kg papír felhasználásától tekintünk el; amihez több, mint 15.000 kg fára és 261.000 liter vízre lett volna szükség. 

2023 digitális akciós kiadvány

 

Tegyünk közösen egy fenntartható jövőért! Segítse a Vivamax munkatársait a felelős hulladékgazdálkodásban és a környezeti terhelés csökkentésében!