Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 24-48 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

A pihenés és egészség harmóniájában

Modern életvitelünk számos esetben nem teszi lehetővé, hogy biztosítsuk testünknek, szervezetünknek a legoptimálisabb lehetőségeket, amelyekre az egészséges életmódhoz szükségünk lenne. Nemzetközi statisztikák szerint a felnőtt lakosság kb. 90 százaléka szenved legalább életében egyszer nyak-, hát- vagy derékfájástól. További érdekesség, hogy a közhiedelemmel ellentétben a látszólag könnyű, irodai ülőmunkát végzők körében gyakrabban fordul elő gerincpanasz, mint a nehéz fizikai munkát végzők között.

Sokan hátfájással küzdenek, amelyhez gyakran társul helytelen tartás is. A mozgásszegény életmód, a fokozott stressz és a folyamatos terhelés szintén hozzájárulhatnak a rossz közérzet és számos egyéb fizikai probléma mellett a hát- és gerincmenti izmok fájdalmához és azok letapadásához, amelynek hosszútávon komolyabb következményei lehetnek. Fontos megjegyeznünk továbbá azt is, hogy a korral az ínszalagok megvastagodnak és zsugorodnak, amelyek emiatt szintén kiemelt figyelmet érdemelnek.

Melyek lehetnek az izomletapadás következményei?

Az izomletapadás ismertetőjegye elsődlegesen a görcsösség, kötöttség, amely bármely izomcsoportot érinthet genetikai hajlamtól és megterheltségtől függően. A legtöbb esetben csupán helyi panaszokkal járhat együtt, mint a hát-, nyak-, váll- és karfájdalom, zsibbadás, érzéskiesés. Ha a mélyebb izomcsoportot is érinti a kötöttség, akkor az számos idegvégződést irritálhat, akadályozhatja a vér oxigéndús áramlását és tápanyag felszívódását a testben. Éppen ezért bír egyre nagyobb jelentőséggel a hát- és gerincmenti izmok masszázsa, amelyre kiváló eszközként szolgál a „Health and Fit” jade köves masszázságy.

Miért fontos a masszázs, a hát- és a gerinc menti izmok lazítása?

Ellensúlyozhatja az egésznapos ülőmunka negatív hatásait

A hosszan tartó ülésből eredő panaszok ma már szinte mindenkit érintenek. Ha nem figyelünk a helyes tartásra, az ülőmunka következtében a gerinc görbületei fokozódnak, illetve elsimulnak és ebből erednek a további problémák. Ez negatívan érinti a gerincet, mivel a fejet előretoljuk, ezáltal a nyaki gerinc görbülete fokozódik. Ezt az új kiegyensúlyozatlan helyzetet csak úgy tudja a gerinc megtartani, ha a háti szakasz görbületét fokozza, vagyis a hátat púposítjuk. Mindez az izomtónus megváltozásával jár. A nyaki szakaszon az izmok összehúzódnak, megfeszülnek, a háton pedig a púposítás miatt kinyúlnak és túlfeszülnek. A vállak előre esnek, így a mellizmok megrövidülnek, zsugorodnak.

Enyhíti az izomfájdalmat

A masszázs fokozza és fejleszti a vérkeringést, így vérbőséget okoz így az izmok kíméletes átdolgozásával és a vérkeringés javításával segíti az izmok gyorsabb regenerációját. Ezen felül egy 2011-ben publikált tanulmány szerint (Annals of Internal Medicine) a masszázs kedvezően hat a krónikus hátfájás ellen is.

Nyugtatja az idegrendszert, oldja a feszültséget

Az ideg mechanikai hatásra ingerelhető, masszázzsal befolyásolni tudjuk a felsőbb idegrendszeri központokat. Egyes masszázstechnikák mentális értelemben is segítséget nyújtanak, csökkenthetik az érző idegvégződések érzékenységét pl. simító fogásokkal. Így fájdalomcsillapításra, ideggyulladásra, idegfájdalmakra is kedvező hatással lehet.

Javítja az alvásminőséget

A lágy fogások megnyugtatják idegeinket, oldja a feszültséget, segíti a légzési folyamatokat, így segítik a nyugodt alvást. Nyugtató hatásának köszönhetően a test ritmusa helyreáll. Aktiválódik a paraszimpatikus idegrendszer, melynek köszönhetően regenerálódunk, szervezetünk nyugalmi helyzete visszaáll. Így nem csak alvászavar kezelhető masszázzsal, érzelmi kimerültségre és ingerlékenységre is kiváló gyógymód.

Kedvezően hat az immunrendszerre

A Cedars-Sinai Egészségügyi Központ kutatói szerint már egy rövid, 45 perces masszázs is növelheti a szervezetben a limfociták számát. Ezek a fehérvérsejtek segítenek megvédeni a szervezetet a különböző fertőzésektől és más megbetegedésektől.

Miért hasznos a görgők kiemelkedése, miben jó ez a gerincnek?

A kiemelés nagyságának növelésével extra rugalmasság és nyújtás érhető el, tovább fokozva a készülék görgőinek hatékonyságát.

Miért előnyös a masszázst és a hőterápiát kombinálni?

A masszázs és a hőterápia szimultán alkalmazva erősítik egymás pozitív hatásait. Segítik az izmok bemelegítését, növelhetik a flexibilitást, fokozhatják a véráramlást és hozzájárulhatnak a teljes ellazuláshoz.

Mi lehet az előnye annak, hogy az ágy jade köves görgőkkel masszíroz?

A jade ásványt, amely féldrágakőnek számít, már az ősi hagyományos kínai gyógyászatban is használták, akik jól ismerték a vesére gyakorolt jótékony hatását is. Emellett úgy tartották, hogy méregtelenítő hatása van, serkenti a mellékvesék működését, sejtregeneráló, gyorsítja a sebgyógyulást.

A távol-keleti ősi gyógyászat a csiszolt jade követ hőközvetítő masszázskőként és kézi akupresszúrára is alkalmazta anyagösszetétele miatt. Ez utóbbinak köszönhetően úgy tartják, a kő rezgései megegyeznek az emberi test rezgéseivel, bejutnak a test belsejébe az egészséges szervek rezgéseit sugározva a beteg testrészek felé, így javítva a sejtek közötti kommunikációt és az anyagcserét.

Forrás:

 

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
20
2020.08.15. 21:10:14
Ez már tetszik neked
20
20
2020.08.15. 21:10:12
Ez már tetszik neked
20