Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 24-48 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Hogyan ne szegd meg az újévi fogadalmadat?

Tudtad, hogy egy csaknem 2000 megkérdezetten alapuló friss tanulmány szerint a legtöbben azt fogadják meg, hogy egészségesebben szeretnének élni és többet sportolni, illetve fogyni? Ezeket követi még többek között az új hobbik és készségek elsajátítása és a költségek, kiadások optimalizálása is. De a dobogó első három fokán minden kétséget kizáróan a saját testi/szellemi fittségünk és frissességünk kulcsai szerepelnek, így érthető, hogy az emberek többsége is ezen szeretne fejleszteni, javítani. Ha a döntés megszületett, az már önmagában is egy hatalmas lépés.

De vajon mi hiúsítja meg sokszor még a legerősebbnek tűnő elhatározást is? És mit tehetünk, hogy kitartsunk a céljaink mellett, hogyan motiváljuk magunkat?

Nem csak a sport esetében, hanem minden más területen is fontos, hogy reális, betartható célokat tűzzünk ki. Sport esetében csak annyi és olyan heti edzésrendszerességgel számoljunk, amelyet időbeosztásunk megenged, illetve súlycsökkentés esetében se várjunk drasztikus eredményeket már az első időszakban. A hosszútávú célok eléréséhez fontos a fokozatosság, hiszen szervezetünk is csak így tud megfelelően alkalmazkodni és így válhatnak bizonyos szokások szinte észrevétlenül életünk részévé.

Sokan teljes erővel belevágnak egy-egy új sportágba, futásba, funkcionális edzésbe, viszont megfeledkeznek a megfelelő bemelegítésről és nyújtásról is. Jelenleg már számos eszköz áll rendelkezésre ezekhez akár otthoni használatra is, legyen szó akár az egyre népszerűbb SMR hengerről vagy gimnasztikai labdáról, melyek mind remek segítséget nyújthatnak az esetleges sérülések, húzódások elkerülésében és az edzés utáni regeneráció gyorsításában. Ha attól tartasz, hogy az életmód váltáshoz a munka mellett nem áll rendelkezésre elegendő időd, számos otthoni eszközt és mozgásformát is választhatsz, így ezt a bizonytalansági tényezőt is kiküszöbölheted.

Amennyiben csökken a lelkesedés, keressünk motivációt: még az elhatározás elején írd le, hogyan fog az életed megváltozni, miben lesz jobb, hogyan hat ki ez az életed különböző területeire. Akár ki is nyomtathatod és ragaszt ki egy jól látható helyre. Sokat segíthetnek támogatásukkal, néhány jó szóval barátaid és ismerőseid is. Egyre több és egyre hatékonyabb applikációt tölthetsz le, amelyek segítenek akár egy sport- vagy testsúlycsökkentéshez szükséges terv összeállításában is, így folyamatosan nyomon követheted a fejlődésedet, amely szintén kulcsfontosságú pontja a fogadalmad betartásához.

Végül pedig tudatosítsuk magunkban azt, hogy egy-egy kisebb „bűnözés” vagy botlás után ne adjuk fel álmainkat, kitűzött céljainkat, mivel ezek természetes velejárói a hosszútávú eredmények felé vezető útnak. Meg kell tanulni felállni és folytatni az addigi munkánkat teljes erőbedobással tovább a siker érdekében.

A top 10 újévi fogadalom (megkérdezettek százalékos aránya alapján):

  1. Diéta elkezdése vagy egészségesebb életmód (71%)
  2. Több sport (65%)
  3. Fogyás (54%)
  4. Több megtakarítás/kevesebb kiadás (32%)
  5. Új készségek/hobbik elsajátítása (26%)
  6. Leszokás a dohányzásról (21%)
  7. Többet olvasni (17%)
  8. Új munkát találni (16%)
  9. Kevesebb alkoholt fogyasztani (15%)
  10. Több időt tölteni a családdal és a barátokkal (13%)

Forrás:

https://www.inc.com/peter-economy/10-top-new-years-resolutions-for-success-happiness-in-2019.html

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.