Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
Gyors kiszállítás készletről - akár 24 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Hogyan válasszuk ki a tökéletes párásítót?

A légúti megbetegedések egyre gyakoribb megjelenésével, majd a hidegebb időjárás következtében a szellőztetés lehetőségének csökkenésével és a fűtési szezon közeledtével sokan veszik fontolóra, hogy párásító készüléket vásároljanak. Különösen igaz ez a kisgyermekes családokra. Napjaikban már igazán széles választék áll rendelkezésre a legkülönbözőbb formák, méretek és árkategóriák között és laikusként igazán nehézzé vált a választás a lehetőségek széles tárházában.

Az alábbi blogbejegyzésünkben kiemeljük azokat a főbb szempontokat, amelyeket érdemes átgondolni, hogy a legmegfelelőbb készüléket vásároljuk:

Mekkora helyiségben használjuk a készüléket?

A készülékek leírásában többnyire megtalálható az ajánlott helyiségméret (többnyire négyzetméterben vagy köbméterben meghatározva), amely nagyban segíti az optimális döntést. További lényeges szempont, hogy az adott szobának zárva vagy nyitva van-e az ajtaja, mivel az utóbbi esetben a szobán kívüli részt is párásítja, így nagyobb kapacitású készülékre lesz szükség.

Milyen helyiségben használjuk a készüléket?

Amennyiben hálószobában is szeretnénk a készüléket használni, meg kell vizsgálnunk annak zajszintjét, illetve, hogy van-e éjszakai üzemmód opció.

Konkrét egészségügyi problémára keres megoldást?

Bizonyos készülékek a páratartalom növelésén felül alkalmasok lehetnek arra, hogy többek között légúti megbetegedések enyhítésére is szolgáljanak. Így a Salvus gyógyvízzel is használható készülékek párája (Salvus gyógyvizes klíma) jótékony hatással lehet a légutak hurutos megbetegedéseinek kezelésére, nyákoldásra, rekedtség esetén a hangszálak regenerálására, illetve használható Astma bronchiale, Croup-szindróma és a dohányzás okozta panaszok esetében is.

Lehet-e illóolajjal vagy vízen kívül más folyadékkal (pl. Salvus víz) használni?

Az ultrahangos párásítók többségét a porlasztófej érzékenysége miatt többnyire csak csapvízzel vagy tisztított csapvízzel ajánlott használni. Ha elsősorban nem párásítani, hanem illóolajt párologtatni szeretnénk, érdemes beszerezni egy aroma diffúzort, amelyhez kiválaszthatjuk a hangulatunkhoz illő illóolajat is. Néhány készükék azonban nem csak párásításra alkalmas, hanem kialakításának köszönhetően közvetlenül illóolajjal is használható, amely igazán nagy termékelőnyt jelent.

Mennyire egyszerű/bonyolult a tartály utántöltése?

Ebből a szempontból megkülönböztetünk alulról és felülről tölthető tartályokat. Ez utóbbi jóval kényelmesebb megoldást jelent, mivel a feltöltéshez nem szükséges levenni a víztartályt, elég csak leemelni a készülék tetejét és felülről beleönteni a vizet. Több esetben igény esetén a víztartály ki is vehető és hagyományos módon is feltölthető.

Mekkora a készülék víztartálya?

Ez többek között azért fontos szempont, mivel folyamatos párásításnál nem mindegy, hogy milyen gyakorisággal kell a készüléket utántölteni. Aki pl. egy teljes éjszakán keresztül kíván párásítani, annak nem célszerű kis tartályú készüléket választania, mivel így néhány óránként kénytelen lenne azt utántölteni. Kisméretű tartálynak számít pl. az 1-1,5 literes űrtartalom, 3 liter fölött pedig már nagyobbnak számít.

Egyéb termékelőnyök

Érdemes lehet a további funkciókat is mérlegelni, mivel számos készülék extra kényelmi funkcióval rendelkezik. Ilyen például a cserélhető vízszűrőbetét, a szabályozható intenzitás, az alacsony vízszint esetén történő automatikus kikapcsolás vagy jelzés, a negatív ion funkció. Ezeken felül bizonyos készülékek digitális páratartalom kijelzővel és mérővel rendelkeznek, melyek segítségével a kívánt páratartalom egészen pontosan megadható.

 A fenti szempontok alapján az egyik legjobb választást a Salty-Air ultrahangos párásító jelentheti, amely olyan 3 az 1-ben párásító, amely forradalmian új kialakításának köszönhetően egyszerre tölti be egy hagyományos, ultrahangos párásító szerepét, tehát használható hagyományos párásításhoz vagy Salvus gyógyvizes párásításhoz, illetve esszenciális illóolajokkal aromaterápiához is. Tartályát felülről is könnyedén utántöltheti és akár 25 négyzetméteres helyiségméret esetén is hatékonyan párásít. Intenzitása szabályozható és 7 színű LED-világításának köszönhetően igazán esztétikus élményt nyújt bármely helyiségben.

 Forrás: https://www.winix.hu/hogyan_valasszuk_ki_a_tokeletes_parasitot/

 Párásítók és párologtatók összehasonlító táblázatát az ikonra kattintva tekintheti meg:

Kapcsolódó termékcsoportok

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.