Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 24-48 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Kisokos: Tippek és gyakorlati megoldások a Salty-Air ultrahangos párásító optimális használatához

A Salty-Air ultrahangos párásító készülék egy olyan forradalmian új kialakítású párásító a Vivamax márka kínálatában, amely egyesíti a legjobb párásító berendezések előnyeit, és akár gyógyvizes/sós pára előállítására is alkalmas. Működése során illóolajokkal is használható és lehetővé teszi, hogy az ideális és egészséges páratartalom biztosításán felül Salvus gyógyvíz hozzáadásával gyógyvizes klímát teremtsen, amely hatékony megoldás lehet a légúti megbetegedések és egyéb alsó- és felső légúti panaszok (dohányzás káros mellékhatásai, Croup, stb.) kiegészítő kezelésére, illetve megelőzésére.

Mivel - ahogyan azt a fentiekben is bemutattuk- a Salty-Air készülék működésében és hatékonyságában is több ponton eltér a „hagyományos” ultrahangos párásító készülékektől, összeállítottunk használatához néhány hasznos megoldási javaslatot, amelyek révén még hatékonyabban és problémamentesen működtethetik a készüléket.

FIGYELEM: a lenti javaslatok elsősorban Salvus gyógyvizes párásításra vonatkoznak, a hagyományos, csap- vagy tisztított csapvizes párásítás esetén nem szükséges ezen lépések alkalmazása.

Hol/melyik helyiségben érdemes a készüléket gyógyvizes klíma létrehozásához használni?

Mivel az új Salty-Air ultrahangos párásító Salvus gyógyvizes párásítás esetén jelentős ködöt képezhet a zárt helyiségekben és a magas só/ásványi anyag tartalma miatt a kiáramló párából minden bizonnyal por szerű lerakódás jelentkezik a helyiségben található tárgyakon, így remek megoldás lehet, ha a készüléket a fürdőszobában használjuk: mérettől függően 10 perc alatt elérhetjük a kívánt magasabb páratartalmat, ahol elegendő kúra-szerűen fél-1 órát eltöltenünk a kívánt hatás eléréséért. Így elkerülhetjük, hogy az érzékenyebb bútorokon, kiegészítőkön lerakódás keletkezzen.

A bútorokon történő lerakódás elkerülésén felül milyen további előnye lehet a kisebb helyiségben/fürdőszobában történő használatnak?

A kisebb helyiségekben elérhető akár a 70-80%-os páratartalom is (egy normál méretű szobában ez 50-60% lenne), így a Salvus gyógyvizes pára még intenzívebben fejtheti ki a hatását, illetve fürdőszobai használat esetén garantáltan nem károsítja a bútorokat, elektronikai eszközöket.

A helyiség tisztítása/karbantartása is könnyebb, amennyiben a lerakódás csempén keletkezik. Ettől függetlenül igény szerint bátran használhatjuk a készüléket szobában/nagyobb helyiségben, amelyhez az alábbiakban szintén kínálunk néhány praktikus megoldást.

 Mire érdemes odafigyelni, ha a Salty-Air ultrahangos párásítót szobában/hálószobában szeretnénk használni gyógyvizes párásításra?

  • Állítsuk a készüléket alacsonyabb fokozatra!
  • Helyezzük a készüléket a fej közelébe és próbáljuk meg a párát is a fej irányába irányítani!
  • Állítsuk be az időzítőt 4 órával később történő kikapcsolásra, így elkerülheti, hogy a készülék egész nap/éjszaka párásítson!
  • Éjszakai használat után reggel szellőztessük ki a helyiséget és intenzív használat esetén akár naponta porszívózzunk és portalanítsunk a szobában, ahol a készüléket használja.

Ki számára javasoljuk a fürdőszobai vagy hálószobai használatot?

A gyermek/beteg egészségi állapotától függően egy folyamatos, több órán át tartó/éjszakai párásítás a hálószobában intenzívebb hatást eredményezhet, azonban ez fokozott karbantartással/takarítással járhat együtt. Enyhébb tünetek esetén az 1-2 órás (pl. fürdőszobai) Salvus gyógyvizes párásítás is elegendő lehet.

Már rendelkezik egy Vivamax GYVH30-as párologtató készülékkel, melynek használata során nem tapasztalt lerakódást. Mi lehet ennek az oka?

A GYVH30-as párásító párakibocsátása jelentősen elmarad a Salty-Air készülék által biztosított kibocsátástól, amely 230ml/óra, ennek köszönhetően intenzívebben és hatékonyabban áramoltatja a párát a levegőbe és jelentősebb ködöt (és lerakódást is) képezhet.

Habár a Salty-Air is ultrahangos technológiával porlaszt, hogyan lehetséges, hogy mégis használható illóolajjal és Salvus gyógyvízzel is?

A válasz kettős:

Ellentétben a „hagyományos” ultrahangos párásítókkal, a Salty-Air párásító víztartálya speciális, ellenálló műanyagból készült, ennek köszönhetően az említett anyagok sem tudják „kikezdeni”.

Ultrahangos porlasztójához a hagyományos gumigyűrűs megoldás helyett speciális, korrózióálló rozsdamentes acél betétet használtak, így olyan anyagok sem károsítják, mint az illóolajok vagy mint a Salvus gyógyvíz.

 

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.