Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
Gyors kiszállítás készletről - akár 24 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Kompresszoros és MESH inhalátorok Salvus víz párologtatására is!

Az inhalátorok nagyszerű eszközök a légúti megbetegedések kezelésére, hiszen alkalmazásukkal a gyógyszereket közvetlen lehet a légutakba, illetve a tüdőbe juttatni.

A gyógyszerek így hosszabb ideig és célzottan tudják a hatásukat kifejteni, miközben nem terhelik meg a beteg gyomrát és bélrendszerét. Ráadásul a célzott, lokális alkalmazás miatt egyes gyógyszerekből sokkal kisebb dózis is elegendő lehet.

Az inhalátoroknak 3 fő típusát különböztethetjük meg: kompresszoros inhalátorok (1), ultrahangos inhalátorok (2), valamint mesh (membrános) inhalátorok (3).

1. Az első csoportba tartozó készülékek esetén a kompresszor segítségével előállított sűrített levegő járja át a gyógyszeroldatot és így aeroszol részecskékké alakítja azt. A kompresszor működése jellegéből adódóan relatív hangos, ezért kisebb gyerekek gyakran tartanak tőle és idegenkednek a kezeléstől. Ugyanakkor ez egy megbízható technika és sok készülék esetében a gyógyszerrécsecskék nagysága is tetszőlegesen állítható.

2. Az ultrahangos inhalátorok működése egy piezoelektromos elemen alapul, ami nagy frekvenciás vibrációra képes. Az intenzív vibráció hatására a gyógyszertartályban lévő folyadék apró részecskékre esik szét.

3. A harmadik típus, a mesh inhalátor esetében a vibráció segítségével a folyadék átpréselődik egy nagyon vékony és apró lukakkal rendelkező membránon. Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy ez a legfejlettebb inhalátor technológia és a MESH inhalátorok alkalmazása a legkényelmesebb, hiszen ezek hordozhatók és rendkívül csöndesek.

 

Melyik inhalátort válasszam Salvus vízzel történő inhalálásra? 

Az alábbi táblázat segít a tájékozódásban. Amennyiben bizonytalan a választásban, a legtanácsosabb a kezelőorvossal véleményét kikérni, de minket is kérdezhet, igyekszünk segíteni. 

A betegségek megelőzésében is hasznát vehetjük az inhalátor alkalmazásának, ha Salvus gyógyvizet inhalálunk.

Gyerekek felsőlégúti megbetegedéseinek kezelésében és megelőzésében is nagyon nagy segítséget jelenthet a Salvus gyógyvizes inhaláció. A kezelést pedig gyerekbarát formájú - vidám teknős vagy kedves pingvin alakú - inhalátorokkal tehetjük élvezetesebbé! Nagyon fontos, hogy az ultrahangos inhalátorok nem használhatóak sós vizes oldat porlasztására!

A MESH inhalátor különlegessége, hogy kicsi és hordozható, könnyedén a kisgyermek kezébe adható. A kezelés a kisgyermekek számára sem ijesztő, mert nem hangos és nyugodtan lehet alkalmazni például mesenézés közben is. Ráadásul a Vivamax GYV23 MESH inhalátor két fokozatban szabályozható porlasztási intenzitással rendelkezik, így a kezelés még inkább az egyéni igényekhez igazítható. Salvus víz inhalálására a MESH inhalátor is tökéletesen alkalmas. A GYV18 típusú MESH inhalátor pedig zene funkcióval is rendelkezik, így a gyermek kedvenceit hallgathatja kezelés közben! A GYV29-es AirMask hordozható MESH inhalátor pedig alig 6 dkg súllyal rendelkezik és a maszkkal együtt az arcra rögzíthető, így kezelésben mindkét kéz szabadon marad, a felnőtt páciens szabadon tevékenykedhet, míg a kisgyermek nyugodtan játszhat inhalálás alatt is!

Hasonlítsa össze a kínálatunkban szereplő inhalátorokat porlasztási technológia, tartozékok és egyéb tulajdonságok alapján!

Kapcsolódó termékcsoportok

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.