Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
Gyors kiszállítás készletről - akár 24 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Lélegezzen fel – használjon légtisztító készüléket!

Tudta, hogy egy ember átlagosan percenként 10-18 alkalommal, azaz naponta megközelítőleg 23.000-szer vesz levegőt? Ilyenkor nagy mennyiségű levegő jut a tüdőbe, onnan pedig a vérkeringésbe. Egészségünk megőrzése szempontjából pedig lényeges, hogy milyen a levegő minősége, amit belélegzünk.

A légtisztító készülékek használata egyre inkább elterjed világszerte. A levegő tele van kisebb és nagyobb méretű részecskékkel: por, penész, mikroorganizmusok, baktériumok, és pollenrészecskék találhatóak meg a lakás levegőjében. Ezek nagy része allergén anyag, azaz arra érzékeny szervezetből allergiás reakciót, köhögést, viszketést, bőrelváltozásokat, könnyezést, orrdugulást válthatnak ki. Kisebb-nagyobb mértékben a kinti környezetben is előfordulhatnak ezek a részecskék, ugyanakkor a lakás zárt légterében még veszélyesebbek lehetnek, fokozott allergiás reakciót válthatnak ki.

A jó légtisztító berendezés mindenki életét megkönnyítheti, hiszen nem csak az allergénektől szabadulhatunk meg segítségükkel, hanem segíthetnek semlegesíteni a kellemetlen szagokat és a dohányfüstöt is. Azok számára is hasznos lehet, akik állatokkal élnek együtt, hiszen a légtisztító kiszűrheti az állatszőrt és egyéb részecskéket is a levegőből, miközben friss, tiszta, jobb minőségű levegővel látja el lakását.

Légtisztító vásárlásnál számos szempontot érdemes figyelembe venni az ár mellett:

1. A készülék működési mechanizmusát, a szűrő típusa

Hány lépcsős szűrési mechanizmussal rendelkezik, továbbá milyen szűrőket tartalmaz. 

Van-e benne előszűrő a legnagyobb részecskék felfogására? Rendelkezik-e aktívszén szűrővel, mely megköti a szennyezőanyagokat és semlegesíti a szagokat? HEPA szűrővel van-e ellátva, illetve ha igen, akkor milyen HEPA besorolása van? (Ez jelöli az át nem jutó részecskék nagyságát, valamint a szűrés hatásfokát.) Elektrosztatikus típusú szűrés esetén pedig azzal találkozhatunk a ventilátor segítségével mozgatott levegő helyett elektrosztatikus vonzás erejével vonzza magához a szűrő a szennyező anyagokat.

2. A helyiség méreteihez igazodó teljesítmény

3. A CADR érték nagysága - ha rendelkezésre áll.

Ez egy nemzetközi arányszám, mai megmutatja a légtisztító kapacitását: egy óra alatt m3 levegőt képes magán átáramoltatni és megtisztítani. 

4. A légtisztító fogyasztása, energiahatékonysága 

Ez egy nem elhanyagolható szempont, hiszen mindenki szereti a pénztárcabarát megoldásokat, ráadásul a környezetterhelést is érdemes a lehetőségekhez mérten minél nagyobb mértékben csökkenteni.

5. A készülék működésekor kibocsátott zaj mértéke

Egy hangosan zúgó készülék mellett koncentrálni, aludni vagy beszélgetni sem egyszerű. Figyeljünk tehát nagyon erre a terméktulajdonságra, ha nem akarjuk, hogy több bosszúságot okozzon nekünk a légtisztító, mint amennyi örömünk van benne. 

6. Rendelkezésre álló tanúsítványok

Plusz előnyt jelent, ha független hatóságok vizsgálták, illetve nemzetközi szervezetek is tanúsítják a készülék hatékonyságát. 

7. A készülékhez kapcsolódó garanciát és szolgáltatásokat

A szakszervízre ritkán van szükség egy légtisztító esetében, mert ezeket a berendezéseket hosszú távra tervezték. Ugyanakkor jó, ha olyan helyről vásároluk, ahol kérdés vagy probléma esetén elérhető a magyar a nyelvű ügyfélszolgálat, továbbá könnyű az ügyintézés. Az is lényeges, hogy meggyőződjünk róla, 1-2 év elteltével is tudunk majd új szűrőt beszerezni a légtisztítónkba. Ha nem megbízható helyről vásárolunk, könnyen elfordulhat, hogy már nem találjuk  meg a piacon a kereskedőt, mire a szűrőcsere esedékessé válik. 

8. A készülék mérete, illetve a design

Ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a légtisztító berendezés lakásunk állandó része lesz, hálószobánk vagy nappalink fő helyén fog helyet foglalni.

 

További extra tulajdonságok: 

  • Távirányító: nagyon hasznos kényelmi funkció lehet, ha a készülék rendelkezik távirányítóval.
  • Ionizáció: néhány készülék ezzel a kiegészítő funkcióval növeli a légtisztítás hatékonyságát. A levegőt negatív ionokkal dúsítja, melyek semlegesítik a szagokat, szennyező részecskéket.
  • Automatikus üzemmód: egyes készülékek szenzorok segítségével folyamatosan figyelik a levegő minőségét, és a működés intenzitását az aktuális szennyezettségi szinthez igazítják.
  • Antibakteriális bevonat: A drágább készülékek esetében már találkozhatunk antibakteriális védőborítással ellátott szűrőkkel, melyek a baktériumok elszaporodását gátolják a légtisztító berendezésben.
  • Éjszakai üzemmód: sötétben csendesebb és tompított fényű működés
  • Vizuális levegőminőség kijelzés: segítségével a készülék kijelzőjéről azonnal leolvasható a szoba levegőjének minősége
  • Időzítő funkció: lehetőség van a működési idő hosszának beállítására
  • Aromaterápia: ha a készülék rendelkezik illóolajtartállyal, akkor egyszerre varázsolhatjuk lakásunk levegőjét tisztává és illatossá.

Légtisztító berendezések a kínálatunkban:

(Amennyiben nem megfelelően jelenik meg a táblázat, INNEN le tudja tölteni.)

Kínálatunkban megtalálhatóak az Európa-szerte ismert koreai Winix légtisztító berendezései, melyek antibakteriális védőréteggel ellátott HEPA szűrővel és aktívszén-szűrővel, az olasz EMED vállalat plazma légtisztítója, mely pozitív és negatív ionokkal dúsítja a levegőt, ezzel is tovább fokozva a vírusok, baktériumok, gombák elleni harc hatékonyságát. Ezen felül remek választás lehet a Vivamax multifunkciós légtisztító készüléke is, amely aromaterápiás és negatív ionos funkcióval is rendelkezik.

Ismerje meg Winix készülékeinket! Kattintson a képre!

Ismerje meg a pollenszűrős Vivamax Ionos légtisztító berendezést! Kattintson a képre!

 

 

Kapcsolódó termékcsoportok

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ancsa
2023.05.22. 14:40:31
Ez már tetszik neked
Hasznos tanácsok! Szeretem az ilyen összefoglaló cikkeket, mert nagy segítség vásárlás előtt.