Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
25.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 24-28 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Miért nélkülözhetetlen minden háztartásban az akupresszúrás matrac?

Akupresszúrás matrac: megoldás számos problémára

Napjainkban, ha Magyarországon feltesszük a kérdést valakinek, hogy van-e hát, nyak vagy derékproblémája, esetleg szenved-e álmatlanságban, vannak-e alvászavarai (például nehezen alszik-e el) vagy úgy érzi-e magát, hogy energia szintje alacsonyabb a szükségesnél, tíz emberből kilenc azt válaszolja, hogy a fentiek közül egy biztos, de akár az összes is jellemző lehet rá!

Ezek a problémák összecsenghetnek, hiszen az izomzatban a stressztől megjelenő csomók nem csak fájdalmat szülnek, de nehezítik a pihentető alvást, így az energiaszintet is csökkentik.

Az akupresszúrás matrac magában hordozza a megoldást. A matracon található közel 6210 hegyes kis tüske, összesen 230 masszázsfejen olyan hatásmechanizmust indít be az emberi szervezetben, ami sok, régen kínzó problémára jelenthet megoldást.

Hogyan fejti ki az akupresszúrás matrac a hatását?

Az akupresszúrás matrac gyökere a hagyományos kínai orvoslásban rejlik. Azon a hatáson alapul, hogy amikor a bőrfelület folyamatos szúró ingert kap, az agy beindít egy fájdalomcsillapító reakciót, ami az ingert kapó testfelületre és annak környékére is kihat. Az akupresszúrás matraccal való testkontaktus vérbőséget okoz, amely egyaránt segíti az izmok lazulását és a görcsösség megszüntetését. A matrac hatására javul a hajszálerekben a keringés, fokozódik az oxigénellátás, amely segíti a könnyebb elalvást és javítja az alvás minőségét is! Ugyanez a mechanizmus segíti elő a szervezet regenerációját is. Folyamatos használata hosszútávon segítheti az izomzati és ízületi fájdalmak csökkentését, nagyban segíti elsősorban a gerincbetegségek kezelését. A szervezet keringésének felgyorsításával fokozott méregtelenítést indít el a szervezetben, így a fokozatosság elvét érdemes betartani, mert a különböző méreganyagok távozása miatt esetleg enyhe mellékhatásokat tapasztalhatunk (pl. fokozott izzadás).

Hogyan szoktassuk magunkat fokozatosan a matrachoz?

Az matrac kis tüskéi a testet stimulálva akupresszúrás pontokat ingerelnek, amelynek hatása az egész testre kiterjed, ezért is fontos a fokozatosság. Első napon elég csak 10 percet használni a matracot, ezt követően emelni 5 perccel, majd a harmadik napon újabb 5 perccel. Az ideális hatás érdekében a szoktatás után legalább 20-40 percig érdemes használni a matracot, akár minden nap. Ez az időintervallum személytől függően eltérő lehet.

Ha a matrac használatát már megszoktuk, akkor remekül használhatjuk relaxációs eszközként is. Az izmok ellazulásával ugyanis egy sokkal jobb minőségű pihenés érhető el, amivel hamarabb tudjuk feltölteni lemerült energiaszintünket.

Hogyan alkalmazzuk a matracot bizonyos testrészeken?

Az akupresszúrás terápiás célra való használata egyszerű: A kezelni kívánt testrészt helyezzük a matracra meztelenül, vagy vékony pamut pólóban (a kezelés hatékonyabb fedetlen bőrfelülettel), majd teljes testsúlyunkkal nehezedjünk rá. Ha az első egy-két perc kellemetlen is, ne keljünk fel a matracról, mert a szúró érzés átalakul meleg hatással járó, bizsergő érzéssé. Ne mozgolódjunk a matracon!

Hogyan használhatjuk a matracot?

Háton fekve: A hátizmokat, a mélyebb hátizmokkal egyetemben stimulálja az akupresszúrás matrac. Ilyenkor oldódnak a hátban felgyülemlett izomcsomók, merevségek. A matrac háton fekve remek relaxációs eszköz. Elalvás előtt használja addig, amíg érzi, hogy elálmosodott, majd vegye ki a háta alól. Az alvás időszaka nyugodtabb és pihentetőbb lesz!

Hason fekve: Hason fekve a matrac elsősorban a rekeszizmok és a légzésért felelős izmok feszültségét tudja oldani, valamit javítja a szervezet anyagcseréjét, ezáltal a méregtelenítést is elősegíti.

Ülve: A matrac ülve is használható. Ilyenkor a kellő hatás érdekében minél vékonyabb pólóban, illetve nadrágban érdemes a székre helyezett matracra ülni. A minél jobb hatás érdekében használható a szék hátsó támlájára rögzítve egy derékpárna, amely követi a gerincoszlop lumbális görbületét. Ülő helyzetben a hátizmok, a keresztcsont környékén lévő izmok, valamint a farizmok stimulálására használható az akupresszúrás matrac

Nyakra és állkapocsra: Oldalra feküdve érdemes óvatosan az arcot a kis tüskékre helyezni úgy, hogy a nyak is a matracra kerül. Ilyenkor az állkapocs és a nyak izmainak a lazulására számíthatunk. A kényelmesebb használat érdekében érdemes a matrac alá anatómiai memóriahabos párnát is helyezni, úgy, hogy a matrac csak egy rétegben legyen a párnára terítve. Ha nincs kéznél anatómiai, memóriahabos párna, akkor több rétegben összehajtogatva is használható. FONTOS: minden jellegű akupresszúrás matraccal kapcsolatos terápia alapja a szimmetrikus használat, ezért érdemes az arc másik oldalával is nagyjából pontosan annyi idő eltölteni a matracon, mint a másikkal. Érdemes a kezelés után egy kis időt hagyni a bőrnek a regenerálódáshoz, hiszen a tüskék nyomai pirosságot okoznak, ezért fontos találkozók előtt közvetlenül ne használjuk a matracot arcra, mert használatának nyomai rövid ideig meglátszódhatnak a bőrön.

Ráállva: A matracra ráállva a talpon lévő fontos akupresszúrás pontok ingerelhetők, amik a szervezet egészére pozitívan hathatnak. Emellett a talpizmok fáradságának enyhítésére is alkalmas a matrac.

Milyen problémák esetén alkalmazható az akupresszúrás matrac:

  • Hát- és derékfájás
  • Nyaki problémák
  • Fájdalomcsillapítás
  • Merev izomzat
  • Alvásproblémák
  • Rossz közérzet

Az akupresszúrás matracot még a relatívan alacsonyabb fájdalomküszöbű emberek is tudják használni, mert a tüskék olyan sűrűn helyezkednek el rajta, hogy a bőrfelületen nagyon jól eloszlik a nyomás, így az okozott szúrások inkább kellemes bizsergést okoznak, mintsem fájdalmat.

Preventív és terápiás szempontból is javasolt, hogy családonként legalább egy akupresszúrás matrac legyen a háztartásban, amely- annak fényében, hogy milyen pozitív hatással bír a szervezetre és hogy milyen hosszú ideig lehet kihasználni- nagyon jó befektetésnek tűnik.

Kontraindikáció

A matrac használata a következő esetekben nem ajánlott: lázas, fertőző betegedések, akkut gyulladások estén, bőrelváltozások, pl.: szemölcs, melanóma, pikkelysömör, övsömör, bőr alatti zsírcsomó, nyirokcsomó duzzanat; visszérgyulladás, trombózis, vérzékenység, ödéma, terhesség, magas vérnyomás, infarktus-veszély, rosszindulatú daganatos betegségek.

Györki Attila

A Magyar Úszóválogatott vezető masszőre

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.