Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 24-48 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Mit kell tudnia egy vérnyomásmérőnek?

Ha vérnyomásmérőt szeretnénk vásárolni elég széles kínálattal találkozunk, és nem könnyű eldönteni, hogy melyik készülék felel meg leginkább az igényeinknek. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani.

Korábban csak manuális vérnyomásmérőt lehetett kapni, de már választhatunk félautomata és automata készülékek közül is. Otthoni használatra az egygombos vezérlésű automata vérnyomásmérőket ajánljuk, melyek egyetlen gombnyomásra elvégzik a felpumpálást és a mérést.

A vérnyomásmérők két változatban kaphatók: csuklós és felkaros. Ez utóbbi pontosabb mérést eredményez, és az általános tapasztalat szerint az orvostársadalom is megbízhatóbbnak tekinti a felkaros vérnyomásmérővel mért eredményeket. Csuklós vérnyomás mérőt akkor vásároljunk, ha valamilyen okból kifolyólag a felkaron elvégzett mérés kivitelezhetetlen, például egészségügyi okokból vagy ha valakinek nagyon vastag a felkarja. Ez esetben azonban választhatunk olyan vérnyomásmérőt, mely extra méretű mandzsettával rendelkezik.

Léteznek klinikailag validált készülékek, ami azt jelenti, hogy a mérési pontosságot és mechanizmust egy független hitelesítő bizottság igazolta. Mindenképpen érdemes hitelesített eszközt vásárolni, de a hivatalosan nem hitelesített vérnyomásmérők is szolgáltathatnak ugyanolyan megbízható eredményt.

Vásárláskor fontos szempont lehet még, hogy az eszköz rendelkezik-e memóriával, illetve, hogy az eredményt dátummal és időponttal együtt tárolja. A vérnyomás napszakonként folyamatosan változik, ezért az átlagértékek meghatározásához, illetve az értékek összehasonlításához szükséges lehet a mérés pontos időpontja is.

További tulajdonságokat is figyelembe vehetünk vérnyomásmérő készülék vásárlásakor. Többek között lényeges lehet, hogy milyen hosszú garanciaidőre számíthatunk vagy hogy hány felhasználó értékeit tudja a memória egymástól elkülönítve tárolni. Vannak, akiknek a kijelző mérete sem elhanyagolható szempont, hiszen például idősebbek vagy látásproblémákkal küzdők számára nagy segítség lehet egy jól látható, könnyen olvasható kijelző. Bizonyos vérnyomásmérők színes kijelzővel rendelkeznek, így azonnal szembetűnő a mért érték tartománya. A készülék erőforrása sem elhanyagolható tényező: a legtöbb vérnyomásmérő elemmel működik, de vannak olyanok is, melyekhez beszerezhetünk egy adaptert is, így hálózatról is tudjuk működtetni.

Mindezek mérlegelésével egészen biztosan rábukkanunk a számunkra ideális vérnyomásmérőre!

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.