Kiszállítás készletről akár 1-3 napon belül!
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 1-3 napon belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Nem is gondolná, milyen sokat tud Ön is segíteni!

Mindannyian számos kihívással szembesültünk az utóbbi időszakban. Ezek lehettek csak apróbb, változások, munkarendbeli eltérések. Azonban akadnak olyanok, akik – anélkül, hogy bármilyen ráhatásuk lett volna- igazán nehéz helyzetbe kerültek, mely mind egészségügyi, mind szellemi és anyagi téren meglehetősen komoly megterhelést rótt a lakosság jelentős részére.

Biztosak vagyunk abban, hogy nem csak mi érezzük/éreztük a motivációt arra, hogy erőforrásainkhoz és lehetőségeinkhez mérten változtassunk, javítsunk ezen a helyzeten, mert, mint ahogyan azt tudjuk: segíteni igazán jó!

Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy termékeink éppen a jelenleg legkritikusabb területen, azaz az egészségmegőrzésben töltenek be kiemelt szerepet, megszületett az elhatározás, hogy a járványközpontnak kijelölt Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet dolgozóinak munkáját segítendő, légtisztító készülékeket adományozunk az intézmény részére, amelyet igazán nagy örömmel fogadtak.

Éppen ezért, ha csak egy ötlet hiányzik, de a szándék és az eltökéltség megvan, összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel Ön is segíthet:             

Adjon vért!

A jelenlegi helyzetben is szükség van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz. Ezért a véradás nem szünetel, sőt, nagyon nagy szükség van rá. A potenciális véradók lehetőleg tájékozódjanak a közelükben található intézményi véradásokról, melyek az Országos Vérellátó Szolgálat, és az egészségügyi intézmények hatáskörében zajlanak. A további lépésekkel kapcsolatban pedig a Magyar Vöröskereszt oldalán mindig friss információkat találsz.

Törődjön az idősebbekkel!

A legveszélyeztetettebb és kiszolgáltatottabb korosztályra különösen oda kell figyelnünk. Nagy segítséget jelenthet a környezetünkben élő idősebb személyek számára, ha érzik, hogy odafigyelünk rájuk, egy-egy érdeklődő telefonhívás, segítség a bevásárlásban számunkra apróságnak tűnhet, számunkra mégis hatalmas segítség. Több város, kerület önkormányzata is toboroz jelentkezőket, akik bevásárlást és gyógyszerkiváltást vállalhatnak, továbbá a beszerzett tartós élelmiszerek csomagolásában, valamint ezek célba juttatásában is segíthetnek.

Adományozzon!

Számos olyan hazai és nemzetközi szervezet működik, amely örömmel fogad bármilyen nagyságú adományt. Sajnos sok olyan család van, akiket eleve nehéz helyzetben érnek a világjárvány következményei, nekik most kiemelt szükségük van minden juttatásra. A segélyszervezetek közül az Ökumenikus Segélyszervezet az egyike azoknak, aki őket karolja fel. A beérkező adományokat a segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül fogja felhasználni, a látókörükben élő, most még nehezebb helyzetbe kerülő családok segítésére, illetve szociális intézményeik rendkívüli feladatainak támogatására. De a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is hasonló célt hivatott szolgálni, amikor életre hívta az Angyali Csomagküldő Szolgálatot. Róluk bővebben ITT olvashat.

Gondoljon a menhelyekre is!

Sok állatmenhely a menzai maradékokból oldja meg az állatok etetését, azonban az iskolák, óvodák bezárásával ez a lehetőség már nem elérhető számukra. Minden apró segítség is sokat jelenthet a menhelyeknek, a legnagyobb szükség a kutya- és macska eledelre: száraztápra, konzervre, húsra van. Ugyanakkor a legtöbb menhely már nem fogad látogatókat a vírus terjedésére való tekintettel, ezért ha tehetjük, pénzadománnyal, utalással segítsük őket!

Forrás:

  • https://www.veradas.hu/
  • https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/segitsegre-szorulnak-az%20arva-allatok-nincs-tartaleka-az-allatmenhelyeknek/

 

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
20
2020.08.15. 21:10:24
Ez már tetszik neked
20
20
2020.08.15. 21:10:23
Ez már tetszik neked
20