Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 24-48 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Sóterápia - mi az és mire használható?

A só olyan létfontosságú elem, ami az egészség megőrzése és a szervezet optimális működése érdekében elengedhetetlen. Hozzájárul többek között a szervezet normális hidratáltságának fenntartásához, a vérnyomás szabályozásához, a megfelelő ideg- és izomműködéshez.

sóterápia olyan terápiás módszer, mely során tisztított sót lélegzünk be, így erősítve ezzel a szervezet természetes védekezőképességét. Elsősorban felső légúti megbetegedések kezelésére ismert inhalációs terápia, amely azonban egészséges emberek esetén is jótékony hatással van a szervezetre, vitalizál, energetizál, csökkenti a légúti megbetegedések gyakoriságát.

A sókristály természetes fertőtlenítő hatással is rendelkezik, a vírusok, gombák, kórokozók nagy részét elpusztítja. A terápia során belélegzett sórészecskék gyakorlatilag fertőtlenítőként működnek, ugyanis megkötik, mintegy magukba szívják a kóros mikroorganizmusokat. A sóterápia ily módon gyulladáscsökkentő hatását is ki tudja fejteni, mellyel hozzájárul az immunrendszer természetes védekezéséhez.

1.       Légúti megbetegedések esetén:

A sóterápia a légúti megbetegedések (megfázás, légcsőhurut, arcüreggyulladás, asztma, köhögés, stb.) hatékony kezelésére szolgáló alternatív és kiegészítő gyógymód. Ugyanakkor az egészséges emberek esetén is hatékonyan hozzájárul ezen megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez.

2.       Bőrproblémák kezelésére

A belélegzett só a tüdőből a véráramba jutva lényegében az egész szervezetet tisztítja. Különösen ajánlott a fürdősók használatát ekcéma, pikkelysömör és egyéb allergiás bőrelváltozások esetén.

3.       Immunrendszer erősítése

Javítja a szervezet fizikai, biokémiai aktivitását, fokozza az anyagcserét és a perifériás keringést. A só által kibocsátott negatív ionok tisztítják a levegőt, ezáltal jótékony hatással vannak a szervezetre, aktiválják a szervezet öngyógyító erejét.

 

Forrás:
http://soterapium.hu/a-so-elettani-hatasai/
http://semmelweis.hu/fulorrgegeszet/betegeinknek/betegsegekrol/a-soterapia-hatasai/

 

Kapcsolódó termékcsoportok

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.