Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás akár 24-48 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

Tavaszi "nagytakarítás" az egészséges életmód jegyében

A tavasz beköszöntével egyre többünknek kerül előtérbe a mozgás és az egészséges életmód fontossága. Ahogy megjelennek az első napsugarak és kellemesebbre vált az idő, a kültéri sportolási lehetőségek száma is megnő és előrevetíti a nyár hangulatát, így mindenki szeretne minél hamarabb legjobb formájába lendülni a bikiniszezonra. Valóban az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a mozgás, azonban ami még ennél is fontosabb: az egészséges összetevőkből álló, változatos táplálkozás. Ahogy a mondás is tartja: „A kockahas elsősorban a konyhában készül”. Azaz a kívánt alakhoz 30%-ban járul hozzá a mozgás és 70% -ban a táplálkozás. Ezzel az arányszámmal azonban sokan nincsenek tisztában. Ezért fordulhat elő, hogy azok, akik akár heti 4-szer, 5-ször is edzenek, mégsem érik el azt az eredményt, amit kitűztek maguknak, mivel a mozgást nem követi egészséges összetevőkből álló, rendszeres táplálkozás, amely bizony csak komoly elhatározással és akaraterővel valósulhat meg, de hosszútávon kétség sem fér hozzá, hogy megéri!

Ha meghoztuk az elhatározást, hogy életmódot váltunk, elsőként fontos, hogy kipucoljuk a szervezetünkből a lerakódott káros anyagokat. Ezt megtehetjük többek között különböző méregtelenítő, tisztító- és léböjt-kúrákkal, amelyhez a tavaszi böjti időszak tökéletes választás lehet. A léböjt-kúra lényege*, hogy a nyers zöldséglevek és gyümölcslevek értékes vitaminjainak, ásványi anyagjainak és hasznos enzimjeinek kúraszerű fogyasztásával elősegítjük a jó emésztést, az enzimek gyorsabb felszívódását. Emellett a gyümölcslevek - ugyan savtartalmúak, de - emésztés után lúgos kémhatást fejtenek ki, ami helyreállítja a szövetek savbázis-háztartásának egyensúlyát. A lékúra során ugyanolyan hatásfokkal méregtelenítjük a szervezetünket, mintha szilárd zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanánk napokon át.

Számos receptet és variációt találhat különböző oldalakon és fórumokon, azonban mi az egyik legismertebb és legpraktikusabb változatot szeretnénk Önnek ajánlani, amelyben már kész állapotban és a kúrának megfelelő összeállításban juthat hozzá a zöldség- és gyümölcslevekhez: a Steinberger 5 napos fitness programot, amely 5 különböző üveg tartósítószer- és színezékmentes levet tartalmaz. Ha nem csak a méregtelenítésre, hanem a hétköznapokra is gondol, számos más, kiváló összetételű ivólé is elérhető, a homoktövistől egészen a BIO gránátalmaléig.

A tisztító kúrára, lé-böjtre nemcsak néha, ötletszerűen, hanem negyedévente-félévente, tervszerű módon lenne szükségünk. Ennyi idő alatt ugyanis az emberi szervezetben bőven felgyülemlik annyi káros anyag, amitől szükséges megszabadulni. A fitness program után csökken a fáradékonyság, a rossz hangulat, és fittebbnek érezhetjük magunkat. Néhány észrevétel a tisztítókúrát elvégzőktől: A kúra kezdete nem könnyű, hiszen hiányozhatnak a különböző ízek, megszokott ételek. A 3-4. naptól azonban a szervezetünk hozzászokik a megváltozott körülményekhez, így sokkal kellemesebbé válik a program. A napi 3 liter folyadék hatására nagyon szépen kisimul a bőr és a program végére érezhető súlyveszteség is bekövetkezik, amelynek a résztvevők igazán örülnek.

Összességében mindenkit szeretnénk arra buzdítani, hogy tavasszal ne csak otthonában, hanem szervezetben is végezze el azt a bizonyos „nagytakarítást”, hiszen egészségünk legalább annyira fontos, mint a környezet, amelyben élünk. Ehhez kétségkívül hatalmas akaraterő és kitartás szükséges, de gondoljon arra, hogy a kúra végén testileg-lelkileg megújul, amely nem csak súlycsökkenéssel, kellemesebb közérzettel jár, hanem egy új, egészségesebb életmód kezdete lehet.

*A méregtelenítőkúra előtt érdemes kikérni dietetikus tanácsát.

Steinberger leveket nagy választékban talál Vivamax mintaboltjainkban!

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.