Kiszállítás készletről akár 24-48 órán belül!
25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Mintaboltjainkban kipróbálhatja termékeinket!
Kosaram
Gyors kiszállítás készletről - akár 24 órán belül!

Termékeinket mintaboltjainkban ki is próbálhatja!

Blog

A Salvus gyógyvíz jótékony hatásai és felhasználási alternatívái

Mi is pontosan a Salvus gyógyvíz?

A Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú gyógyvíz, amely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik és Bükkszéken kerül kitermelésre 540 méter mélyről. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi nem csak hazánkban, hanem európai viszonylatban is.

Mire jó és hogyan hat a Salvus gyógyvíz?

  • A Salvus gyógyvíz különösen hatékonyan alkalmazható megelőzés céljából, továbbá a benne található oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jótékony hatásúak: inhalálás útján eredményesen segíti a légutak megtisztulását, így ajánlott az egyébként egészséges dohányosoknak, "városlakóknak", poros környezetben dolgozóknak.
  • Gyomorproblémák esetében is hatékony segítség lehet: gyomorhurut és gyomorfekély kezelésére, túlzott savtermelés okozta panaszokra és gyomorégésre egyaránt bátran fogyasztható.
  • Légúti gondok, megbetegedések esetén látványos és gyors segítség lehet a Salvus vizes inhalálás. Különösen ajánlott asztmatikus panaszok, a légutak hurutos, vagy nehezen ürülő váladékképződéssel járó megbetegedéseiben (egyes allergiás betegségek: pl. szénanátha) szenvedők, krupp-szindróma kiegészítő kezelésére, a köhögés minden típusára, erősen igénybe vett hangszálak regenerálására, rekedtség megszüntetésére.

Mit jelent a Salvus vizes „gyógyklíma”?

Sokan tapasztalhatják, hogy légzőszervi megbetegedések esetén jobban érzik magukat tiszta, sós párás levegőben. Ennek oka, hogy a sós pára belégzése a letapadt, szívós váladékot fellazítja, és könnyebbé teszi annak kiürülését. A pollenszegény levegő hatására pedig a virágporra érzékenyeknél szinte az első naptól csökkennek az allergiás tünetek. A gyógyklímát otthonunkban is előállíthatjuk olyan eszközzel, amely alkalmas arra, hogy a Salvus gyógyvizet megfelelő mennyiségben a levegőbe juttassa és ezáltal ködöt képezzen, amely belélegzéssel a mély légutakba juthat és kifejtheti jótékony hatását.

Salvus gyógyvíz alkalmazása: ivókúra, párásítás vagy inhalálás Salvus vízzel

A Salvus gyógyvíz felhasználásának módozatait tekintve beszélhetünk:

  • inhalálásról
  • párásításról
  • ivókúráról

A Salvus gyógyvíz inhalálását az arra alkalmas készülékek, inhalátorok révén valósíthatjuk meg. Segítségével hatékonyan kezelhetők a felső- és alsó légúti krónikus gyulladások, asztma és tüdőgyulladás is. Az inhalátor a gyógyvizet apró szemcsékké porlasztja, majd sűrített levegő segítségével a tartozék arcmaszkon vagy az orrszondán keresztül juttatja a légutakba, így gyors, biztonságos és kényelmes kezelést biztosít.

A Salvus gyógyvizet párásítás útján is belélegezhetjük, amelyben a párásítókészülék lehet segítségünkre. A Salvus vízzel való párásítás nagyon jó hatással van a felső légúti megbetegedésekre, tisztítja a légutakat, a vele való inhalálás gyulladáscsökkentő és hurutoldó hatású. A Salvus gyógyvizes párásítás során a gyógyvíz magas ásványi anyag tartalma miatt nagy mennyiségű fehér por fog keletkezni. Érdemes egy kisebb helyiségben, pl. fürdőszobában párásítani, főleg megbetegedés esetén, így növelhető a hatékonyság és a pára lecsapódásakor keletkező finom por tisztítása is könnyebb.

TIPP: a készülékek kiválasztásánál érdemes odafigyelni arra, hogy alkalmas legyen a magas sótartalmú gyógyvíz porlasztására, mivel számos párásítót kizárólag csapvíz porlasztásához terveztek, így más jellegű folyadék tönkre teheti azt.

Az ivókúra pedig jótékony hatással lehet elsősorban a gyomortájékon jelentkező panaszokra, a gyomorhurut, savtúltengés és ezzel járó gyomorbetegségek csillapításában, továbbá nyákoldó hatása miatt egyes gyulladásos gyomor- és bélbetegségek esetében is alkalmazható.

TUDTA? Alternatív felhasználási módot jelentenek a fentiekben bemutatottakon felül a Salvus gyógyvizes permetek is. Ezen permetek kis üvegcsékben érhetők el, és közvetlenül orrba vagy szájba permetezhetők, célzottan és hatékonyan fejthetik ki hatásukat többek között a nyákoldásban és a váladék kiürülésének elősegítésében.

 

Teremtsen maga körül "SALVUS gyógyklímát" a Salty-Air ultrahangos párásító készülék segítségével az egyedülálló összetételű bükkszéki természetes SALVUS gyógyvízből.

A speciális, 3az1-ben párásító rendszerrel rendelkező Salty-Air párásító készülék forradalmian új kialakításának köszönhetően Salvus gyógyvízzel és illóolajokkal is használható. Ennek oka, hogy víztartálya speciális, ellenálló műanyagból készült, míg ultrahangos porlasztójához korrózióálló rozsdamentes acél betétet használtak, így a magas sótartamú oldat sem károsítja azt.

 

Ismerje meg további készülékeinket, amelyeket bátran használhat Salvus gyógyvízzel:

GYVH30 Ultrahangos párásító és illóolajpárologtató (2 az 1-ben)

Az ultrahangos párásító és illóolaj párologtató készülék párásító funkciója mellett fény- és aromaterápiával is segíti jó közérzetünk és kedélyállapotunk megőrzését.

Továbbá valamennyi inhalátorunkat használhatja Salvus vízzel:

 

 

 

 

 

 

 


Ez is érdekelhet:

Mindent a Salvus vizes inhalálásról és párásításról

Salty-Air ultrahangos párásító - tippek és gyakorlati megoldások

Vedd fel a harcot a reflux betegséggel!

Hogyan válasszuk ki a tökéletes párásítót!

 

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Panni
2022.02.10. 12:27:50
Ez már tetszik neked
Kipróbáltuk a Salvus vizes inhalálást. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire hatásos!